عیب یابی دیزل ژنراتور و تعمیر دیزل ژنراتور(۳)
انواع مشکلات مربوط به موتور دیزل ژنراتور:
در مطالب قبل به بررسی مشکلات ناشی از فرآیند سوخت رسانی موتور دیزل پرداختیم. در این بخش میخواهیم با سایر عیوب موتور دیزل و نحوه رفع آنها آشنا شویم. در مواردی ممکن است موتور دیزل روشن نشود یا اینکه به سختی روشن می شود. برای بررسی این مشکل ابتدا باید موارد زیر را بررسی کنید.
همانطور که می دانید در بیشتر دیزل ژنراتورها روشن و خاموش شدن دستگاه توسط فرمان مکانیکی یک شیر سوخت انجام می شود . قبل ازاینکه موارد دیگر را بررسی کنید باید ابتدا مطمئن شویم که عملکرد شیر سوخت صحیح است یا نه. تمامی دستگاه های دیزلی دارای یک پمپ سوخت اولیه به منظور سوخت رسانی از منبع اصلی به پمپ فارسونگا یا کامان ریل هستند. در قسمت قبل باید مطمئن شوید که سوخت درون منبع به اندازه مناسب وجود داشته باشد و در مرحله دوم باید از عملکرد صحیح تمامی لوله های ارتباطی بین منبع و پمپ اطمینان حاصل کنیم. هر گونه نشت هوا و پارگی در لوله ها و شلنگ ها میتواند موجب مختل شدن کار پمپ سوخت شود. اگر تمامی لوله ها و شلنگ ها را بررسی کردیم و عملکرد صحیحی داشتند باید بررسی کنیم که سوخت به پمپ فرسونگا می رسد یا خیر. درصورتی که سوخت به پمپ فارسونگا نرسید، در نتیجه مشخص می شود که پمپ سوخت خراب است. در صورتی که سوخت به ورودی پمپ فارسونگا می رسید باید خروجی پمپ فارسونگا بررسی می شد و از عملکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل می شد. تمامی پمپ های فارسونگا دارای خروجی هایی به تعداد سیلندرهای دستگاه هستند. باید تمام لوله های خروجی از قسمت اتصال به سوزن انژکتور باز شده و پاشش سوخت هنگام استارت مورد بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز هواگیری شود. در صورتی که پاشش وجود نداشت یا خیلی ضفیف بود مشکل از پمپ فاسونگا می باشد . در موتورهایی که از سیستم کامان ریل و یونیت انژکتور استفاده می کنند باید فشار سوخت روی کامان ریل و پمپ فشارساز قبل از کامان ریل مورد بررسی قرار گرفته و از عملکرد صحیح آن مطمئن شویم. در صورتی که فشار سوخت تا قبل از سوزن ها یا یونیت های انژکتور مناسب باشد باید سوزن ها باز و تست شوند. لازم به ذکر است در موتورهایی که از سیستم سوخت رسانی برقی استفاده می کنند باید تمامی مراحل عیب یابی توسط دستگاه دیاگنوستیک انجام شود.
در این گونه موتورها روشن نشدن موتور می تواند به دلیل عمل نکردن هر یونیت انژکتور در زمان مناسب موتور یا خرابی سنسور دور سنج یا خرابی اکچوایتور ور و گاورنر دیزل ژنراتور و یا رسوب گرفتگیه سرسوزن ها باشد.
اگر در صورت بررسی هیچ گونه ایرادی در مسیر سوخت رسانی مشاهده نشد ایراد دستگاه میتواند به دلایلی مانند پایین بودن ولتاژ باطری و در نتیجه ضعیف بودن قدرت استارت به منظور ایجاد احتراق، بی کیفیت بودن سوخت یا وجود آب در سوخت، خرابی رینگ و پیستون و پایین بودن فشار کمپرس، بسته بودن مسیر هوا و یا ایرادات مکانیکی باشد.

در صورت ایجاد گرفتگی در لوله های سوخت باید لوله ها را بررسی کرده و در صورت لزوم ان ها را با فشار هوا با سیم نازک پاک کنید.
سوخت باک را بازدید کنید و از وجود سوخت به میزان مناسب در آن اطمینان حاصل نمایید.
اگر در لوله های فشار ضعیف هوا وجود دارد می بایست مدار را هوا گیری کنید
تبرای بررسی اینکه فیلتر سوخت دیزل ژنراتور به درستی بسته شده است یا خیر در باک را باز کرده عمل سوخت رسانی را چک کنید.

به منظور بررسی اینکه پمپ اولیه کار می کند یا خیر ابتدا فیلتر را سرویس کنید. المنت معیوب را تعویض کنید و سوپاپ های پمپ یا فنر آن را کنترل کنید.
در صورتی که شانه گاز پمپ فارسونگا گیر کند یا سنسور پیکاپ یا گاورنر یا اکشیتور دچار عیب شوند و یا اینکه ECU از حالت تنظیم شده یا رگولاسیون خود خارج شود و گاهی نیز ایرادات مکانیکی ممکن است موجب شود که موتور دیزل ابتدا روشن شود اما تعداد دور آن کم باشد یا اینکه نوسان داسشته باشد که در این حالت جهت رفع آن باید به نیروی متخصص تعمیر دیزل ژنراتور مراجعه کرد.